Verslo planas – tai svarbus ir reikšmingas dokumentas kuriant savo verslą. Jame struktūrizuotai išdėstyta esminė informacija apie įmonės dabartinę situaciją, tikslus, rezultatus, veiklą, poreikius ir ateities planus. Taip pat nurodoma prognozuojama įmonės ateities veiklos kryptis, perspektyvos ir rezultatai. 
 
Verslo planas naudingas tuo, kad padeda lengviau pamatyti bei analizuoti verslo plėtros ir augimo procesą, sukurti aiškią viziją ir strategiją, taip pat šis dokumentas svarbus norint pritraukti savo verslui investuotojus ar skolintojus. Jame pateikiami aiškūs ir įtikinami argumentai, kodėl jūsų verslas yra gera investicija, padeda įtikinti potencialius investuotojus jūsų verslo perspektyvumu.
 

Verslo planas dažniausiai rengiamas:

  • Paskoloms gauti;
  • Paramai gauti;
  • Subsidijai gauti;
  • Investuotojų pritraukimui;
  • Verslo idėjos analizei.
Taigi, verslo planas yra  svarbi priemonė pradedant ir plėtojant verslą. Gerai parengtas verslo planas padeda nusistatyti verslo tikslus bei uždavinius, identifikuoti verslo privalumus bei silpnąsias vietas, nusistatyti tikslinę rinką bei stebėti verslo pažangą. Sėkmingai parengto verslo plano pagalba Jūs galite pasiekti savo verslo tikslus.
 
Verslo plano poreikis neretai kyla norint gauti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje verslo pagrindu. Verslo planui paruošti yra reikalingos finansinės ataskaitos, informacija apie įmonės turtą, vykdomą veiklą, darbuotojus, darbo užmokestį. Verta pažymėti, kad nėra galutinio dokumentų sąrašo, nes visų įmonių veiklos yra skirtingos ir kiekvieną konkretų atvejį reikia vertinti individualiai.
 
Jeigu Jums reikia pagalbos verslo pradžios klausimais – nedvejodami kreipkitės!