Nusprendus ĮKURTI VERSLĄ, iškyla nemažai sunkumų. Šiame straipsnyje apžvelgsime dažniausiai pasitaikančius iššūkius, su kuriais susiduria naujos įmonės.

 

1. PINIGAI. Visų pirma, pradedant verslą reikia į jį investuoti. Kartais tai būna tikrai nemaža pinigų suma, su kuria susidūrę asmenys nustemba. Verta paminėti, kad net ir sukaupus nemažai lėšų savo verslui, visada atsiranda nenumatytų išlaidų, todėl reikia gerai apgalvoti ir įsitikinti, kad turite pakankamai finansų jūsų naujai steigiamai įmonei. 

2. PERDEGIMAS. Kitas iššūkis, su kuriuo neretai susiduria nauji verslininkai yra tai, kad nemokama nubrėžti ribų tarp laisvo laiko ir darbo laiko. Dažnu atveju žmonės taip panyra į savo naują verslą, jog pamiršta, kad be darbo reikia skirti laiko ir asmeniniam gyvenimui bei kokybiškam poilsiui.  

3. ATSAKOMYBĖ. Dar vienas sunkumas pradedant nuosavą verslą yra atsakomybė, kurią turi prisiimti žmogus. Įsteigus įmonę jam reikės priimti svarbius sprendimus, susijusius su šia įmone bei spręsti iškilusias problemas.

4. RIZIKA. Kitas aspektas, kurio neapsvarsto žmonės, steigdami verslus yra finansinė rizika. Nauji verslininkai neapgalvoja, kad įsteigus verslą gali atsirasti finansinė rizika. Jeigu įmonė nepasiekia užsibrėžtų finansinių tikslų ir įklimpsta į skolas, verslas gali pasibaigti bankrotu. 

5. DINAMIŠKUMAS. Kitas sunkumas, kurį patiria įmonės yra dažnai besikeičiančios verslo sąlygos. Verta pažymėti, kad įstatymai nuolatos keičiasi, todėl visada reikia stebėti vyraujančius pokyčius, sekti, kaip keičiasi reikalavimai dėl mokesčių, minimalaus darbo užmokesčio bei pritaikyti juos savo verslui.

6. KONKURENCIJA. Prie iškylančių naujo verslo iššūkių galima būtų priskirti ir stiprėjančią konkurenciją. Šiais moderniais informacijos laikais bet kurią prekę ar paslaugą galima užsakyti internetu, todėl iškyla didžiulė globali konkurencija, su kuria kartais sunku susidoroti. Jeigu Jūsų įmonė nėra gerai žinoma tarptautiniu mastu, jai gali būti sunku konkuruoti su kitomis įžymiomis, rinkoje jau įsitvirtinusiomis įmonėmis. 

 

Apibendrinus, ĮSTEIGUS NAUJĄ ĮMONĘ, iškyla nemažai sunkumų bei problemų, tačiau visus juos išanalizavus, galima juos įveikti. 

„Tiesiog tikėkite, kad galite, ir pusė kelio jau bus įveikta”.