Ar galima pradėti verslą „nuo nulio”?

Pastaruoju metu yra plačiai teigiama, kad veiklą pradėti galima „nuo nulio”, t. y. praktiškai neturint lėšų verslo startui, patirties ir kitų naudingų žinių ir įgūdžių (pvz., pardavimo, teisinių, mokesčių). Verslas, pradėtas nuo nulio, dažnai ir „baigiasi nuliu” – yra likviduojamas ar bankrutuoja.
 
Praktiškai kiekviename versle, nepriklausomai nuo srities, reikia įeiti į rinką – pradėti konkuruoti, kad į jus atkreiptų dėmesį potencialūs klientai. Nėra srities, kur nereikėtų konkuruoti, tiesiog yra sričių, kur konkurencija yra mažesnė. Tam, kad jūsų naujas verslas atsidurtų viename lygmenyje su konkurentais, kurie jau turi rinkos dalį, prieš pradedant verslą reikia gerai pasiruošti ir atlikti „namų darbus”:
 
1. Išsiaiškinti, ar jūsų siūloma prekė ar paslauga yra reikalinga klientui – reikia objektyviai įvertinti, ar yra poreikis rinkoje. Taip pat, reikia galvoti, kaip tapti ekspertu, o ne iš kur gauti klientų – nes jeigu Jūs išmanysite apie kliento problemą ir jos sprendimą daugiau nei jis pats – klientai Jus patys ieškos;
 
2. Minimalizuoti verslo riziką – pradedant verslą jūs turite puikiai išmanyti sritį, į kurią žengiate, turite būti šios srities ekspertu, pasitikėti savo žiniomis, turėti strategiją. Vien motyvacijos ir darbštumo neužtenka – turite visada būti vienu žingsniu į priekį, mąstyti strategiškai;
 
3. Suformuoti kūrybingų profesionalų komandą, kur kiekvienas yra atsakingas už savo sritį.
 
Jeigu Jūs pradedate verslą, nebūdami šios srities ekspertu, neturėdami komandos, ir Jūsų prekės ar paslaugos nelaukia klientai, reiškia, Jūs pradedate „nuo nulio”. Esant dideliai pasiūlai, klientą nustebinti yra darosi vis sudėtingiau, todėl Jūs turite tam tinkamai pasiruošti.
 
Turite klausimų dėl verslo pradžios? Atsakysime į Jūsų klausimus, susijusius su įmonės steigimu, teisiniais aspektais, konsultuojame mokesčių klausimais. 
 
Jeigu reikės pagalbos prieš pradedant verslą, kreipkitės, konsultuojame nemokamai!
 

 

Įmonių steigimasBuhalterinė apskaitaUžsieniečių įdarbinimas